top of page

Miksi hankkia yrityksellesi osaava konsultti?

Hyvät konsultit ovat yritykselle arvokkaampia kuin uskotkaan.Nykyaikana yritykset pyrkivät erottumaan massasta yhä vahvemmin koventuneen kansainvälisen kilpailun vuoksi, kuitenkin samalla pitäen kulut mahdollisimman alhaalla. Resurssien riittämättömyys saattaa kuitenkin ajaa tilanteeseen, jossa sinä ja yrityksesi tarvitsette ulkopuolista neuvontaa ja apua. Nämä voivat olla esimerkiksi neuvoja, taitoja, strategioita ja tekniikoita, joita yrityksessäsi ei vielä ole käytetty, mutta joita ammattimainen konsultti voi tarjota.


Keitä konsultit ovat?


Konsultit toimivat yritysten ulkopuolisina, neuvovina asiantuntijoina. Konsulttien erityinen etu on väliaikaisasiantuntemuksen tarjoaminen, jolloin yritys maksaa konsultille vain tarvitsemistaan palveluista sen sijaan, että investoisi suurempiin kokonaisuuksiin tai esimerkiksi vakituisiin työntekijöihin.


Kasvata yrityksesi arvoa asiantuntevalla konsultilla


Konsultit tarjoavat merkittävän määrän arvoa yritykselle, auttamalla muun muassa kehittämään toimintatapoja tai prosesseja. Konsultin tullessa yrityksen ulkopuolelta, mahdollistaa tämä myös ”out of the box”- ajattelun ja uusien, ennennäkemättömien ratkaisujen luomisen. Usein talouden ammattilaisena konsultilta irtoaa myös huipputason liiketoimintaosaamista, jonka avulla yritykselle voidaan tarjota ainutlaatuisia ja toimivia ratkaisuja ongelmiin.


Etenkin useille pienemmille yrityksille konsultin tarjoama joustavuus voi olla kustannustehokkain ja paras vaihtoehto liiketoiminnan kehittämisen, ja liikevaihdon kasvun edistämiseksi. Näin yrityksen ei tarvitse palkata kokopäiväisiä työntekijöitä, vaan palkata apua vain sitä tarvittaessa. Vaikka konsulttien palkkiot usein ovatkin korkeampia kuin vakituisen työntekijän palkka, on pitkällä tähtäimellä konsultin palkkaaminen kuitenkin taloudellisesti järkevintä. Uuden työntekijän palkkaaminen on usein myös hyvin pitkä prosessi siinä, missä konsultin avun saa lähes välittömästi ilman suurempia riskejä.
Viisi hyvää syytä palkata konsultti:


1. Konsultit tarjoavat huipputason ammattiosaamista

Vaikka konsultit tunnetaankin moniosaajina, työskentelevät he usein tietyllä osa-alueella ja ovatkin tämän osa-alueen asiantuntijoita. Jos yritysmaailmassa eteesi tulee jokin uusi ja hankala asia, voit konsultin palkkaamalla säästyä tämän opettelemiselta, tai henkilöstön erilliseltä kouluttamiselta.


2. Laaja kokemus


Konsulteista ei tule alan ammattilaisia yhdessä yössä, vaan ammattitaidon ja kokemuksen kerryttäminen vie vuosia. Näiden vuosien aikana konsultit ovat myös törmänneet useimpiin huippukäytäntöihin, sekä yritystä vaaniviin sudenkuoppiin.

3. Vie projekti kunnialla loppuun


Oli projektisi millainen tahansa, on konsultti todennäköisesti kohdannut samanlaisen projektin jo aikaisemmin. Näin ollen he tietävät tarvittavat vaiheet, vaatimukset, aika-arvion ja tarvittavat testaukset. Kokemuksen avulla projekti saadaan vietyä kerralla loppuun, ilman ylimääräisiä yllätyksiä!

4. Palkkaa konsultti kouluttamaan


Mikäli et tarvitse konsulttia projektien suunnittelussa tai muussa vastaavassa, on oman henkilökunnan tai itsensä kouluttamisesta aina hyötyä.

5. Tuoreita näkökulmia


Yritykset tarvitsevat usein tuoreita silmäpareja tarkastelemaan lähelläkin olevia ongelmia, joille usein ollaankin jo itse sokeuduttu.

Koska palkkaamasi ulkopuolinen konsultti ei työskentele yrityksessäsi, perustuu heidän tarjoamat ratkaisut ja tieto kokemuksen tuomaan ammattitaitoon. Näin konsultit voivat tarjota yritykselle puolueettomia neuvoja ja yrityksen tapojen tarkastelua ulkopuolisen silmin.

69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page